Covid 19 heeft ons verhinderd om reeds in augustus op te starten met vrij spel in Aartselaar.

In september gaan we wel van start maar moeten we nog steeds rekening houden met enkele belangrijke richtlijnen. Het is geen eenvoudige opgave om een grote sportclub te laten functioneren binnen deze richtlijnen. We vragen dan ook aan iedereen om ze strikt op te volgen, want alleen dan is spelen mogelijk.

Hieronder een overzicht van de 1e sessies:

Maandag Vrij spel 31 augustus
Dinsdag Recreantentraining + vrij spel 8 september
Woensdag Jeugdtraining namiddag 9 september
Woensdag Jeugdtraining avond 9 september
Woensdag Competitietraining 9 september
Donderdag Vrij spel 3 september (onder voorbehoud gemeente)
Zaterdag Jeugdtraining + vrij spel 5 september

 

Onderstaande richtlijnen gelden op al onze spelmomenten (vrij spel, training, competitie,...) en vanaf de eerste sessie. 

 

Registratie en contact tracing:

Wie wil komen spelen moet zich op voorhand registeren.

Mond- en neusmasker:

Draag een mond- en neusmasker in alle publiek toegankelijke delen van de sporthal (enkel voor +12-jarigen). Die mondmaskerplicht geldt voor alles wat je doet naast het sporten: gewoon rondlopen voor of na het sporten, op de bank zitten wachten op een veld of een volgend spel, naar de cafetaria gaan, naar het toilet gaan,...

Samengevat en praktisch: +12 jarigen dragen een mondmasker van zodra zij zich niet op een badmintonveld bevinden. Neem je mondmasker mee naar je speelveld en leg het op een verstandige manier naast je veld.

Voor en na het sporten:

De kleedkamers en douches zijn gesloten. Zorg ervoor dat je in sportkledij toekomt (met uitzondering van je schoenen!). De sporthal van Sint-Rita maakt hierop een uitzondering voor jeugdspelers die op woensdag na school naar de training komen, zij kunnen wel.gebruik maken van de kleedkamers.

Heb je gedaan met spelen verlaat dan de zaal en vermijdt samenkomsten (cafetaria, parking, gang,...) met mensen die niet tot je bubbel behoren. 

Afstand houden:

Volg bij het binnenkomen en verlaten van de sporthal de signalisatie en respecteer de social distancing van 1,5 m.

Probeer je sportzak zo compact mogelijk te houden. Zorg ervoor dat sportzakken maximaal verspreid staan over de beschikbare ruimte in de sportzalen, zodat je ook bij je sportzak voldoende afstand bewaart.

Op het speelveld probeer je afstand te houden van je tegenspeler(s). Wissel van speelhelft met de klok mee en geef na de match geen handshakes, high fives of kussen maar tik in de plaats zachtjes met de rackets tegen elkaar.

Neem je even een pauze of wacht je op een volgend spel, (zet je mondmasker op) hou dan minstens 1,5 m afstand van andere spelers.

Gezond verstand:

Gebruik je gezond verstand en heb respect voor de anderen. 

Het je ziektesymptomen zoals hoest en/of koorts kom dan niet sporten en sla een weekje over.

Sportieve groeten en hopend op een snelle vermindering van besmettingsgevaar,
Het bestuur.