Welkom bij badmintonclub Rita Serveert!

Rita Serveert is opgericht in 1997 door enkele leerkrachten van het Sint-Ritacollege in Kontich, vandaar ook de naam. Reeds van in het begin speelt de club in de sportzaal van Sint-Rita en in de sporthal van Aartselaar. Daarnaast wordt er intussen ook competitie en vrij spel gespeeld in De Nachtegaal in Kontich.

Rita Serveert is toegankelijk voor iedereen vanaf ongeveer 6 jaar die lid wenst te worden. Als club focussen we ons op drie evenwaardige pijlers: competitie, jeugd en recreanten. Zowel de louter recreatieve speler als de ambitieuze competitiespeler, jong en oud, komt bij Rita Serveert aan z’n trekken.

Naast een ruim aanbod vrij spelmomenten op verschillende locaties, bieden we ook jeugdtraining en recreantentraining aangepast aan ieders niveau.

Al onze spelers worden aangesloten bij Badminton Vlaanderen, de Vlaamse badmintonliga. Naast een optimale verzekering kan elke speler dan vrijwillig deelnemen aan jeugdontmoetingen, recreantenontmoetingen, officiële tornooien of competitie.

Sinds 2011 bestaat Rita Serveert uit twee vzw’s: Rita Serveert Aartselaar vzw en Rita Serveert Kontich vzw. De Aartselaarse vzw wordt ook afgekort tot Rita Serveert vzw.

 

Waarom badmintonnen?

Badminton is een sport waar je snel mee weg bent. Zowel als jonge of al iets minder jonge speler kan je er onmiddellijk mee beginnen. Badminton is daardoor ook een gezinssport bij uitstek. Mannen en vrouwen spelen tegen en met elkaar en trainen in dezelfde groepen. Bovendien kan je zowel enkel spelen of in team tijdens het dubbel.

Badminton is niet louter een competitiesport, maar kan ook puur recreatief gespeeld worden. Daarmee onderscheidt de sport zich van veel ploegsporten die louter rond de competities draaien.

Badminton is de snelste racketsport, de shuttle kan bij een smash tot meer dan 400 km/u vliegen. Vooral het enkelspel kan bijzonder intensief zijn, met veel korte verplaatsingen en weinig rustperiodes. Dubbelspel heeft wat minder verplaatsingen waardoor het wat minder intensief is maar vergt dan weer een goed samenspel en een snellere opeenvolging van slagen. Snelheid, uithouding en een goede oog-hand coördinatie zijn dus belangrijk in deze totaalsport. Een vergelijking met het tennis leerde dat bij badminton de shuttle dubbel zo lang in het spel is, er dubbel zoveel shots zijn, er 4x zoveel shots per rally zijn, er dubbel zo veel afstand wordt afgelegd door de speler en de wedstrijd 5x zo intensief is. Dat kan wel tellen!